BPS Assessment ve Türk Farmakoloji Derneği ortaklığıyla 5 Ekim 2021 | 15.00 – 17.00 tarihinde Reçete Yazma Becerisinin Önemi webinarı gerçekleştirildi.
Webinar kaydını aşağıdan izleyebilirsiniz.
Tanıtım için lütfen tanıtım talep formunu doldurunuz.
(Sunumlar İngilizce olacaktır)
Program
Moderatörler
Doç. Dr. Ahmet Altun – TFD – Yönetim Kurulu Üyesi
Şahin Giray – Online Bilgi – Yaşam Bilimleri Satış Müdürü
Açılış Konuşmacıları
Alex Fox – BPS Assessment – Satış Direktörü
Prof. Dr. Yeşim Tunçok – TFD – Yönetim Kurulu Başkanı
Reçete Yazma Becerisinin Ögretilmesinin Önemi
Prof. Simon Maxwell – BPS Assessment – Tıbbi Direktör
– Prescribing Skills Assessment: Encouraging greater knowledge and skills amongst future prescribers
Prof.Dr. Hakan Orer – Koç Üniversitesi – Tıbbi Farmakoloji
– Rational Pharmacotherapy Teaching: Groningen Revisited
Prof.Dr. Sinem Ezgi Gülmez – Koç Üniversitesi – Tıbbi Farmakoloji
– Continuous pharmacology training starting from the 3rd year of medical school till graduation
Soru & Cevap
Konuşmacılar
Prof. Dr. Yeşim Tunçok
Prof.Dr. Yeşim Tunçok 1987 Yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1989-1993 arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalında uzmanlık öğrenimini yaptı. 1991-1992 arasında ABD’de Cincinnati Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Klinik Toksikoloji bölümünde “visiting fellow” olarak çalıştı. 1999’da TÜBİTAK bursu ile ABD’de Minneapolis Research Foundation Center’da sigara bağımlılığında nikotin aşısı geliştirme konusundaki deneysel araştırmalarda görev aldı. 1996’da “Doçent”, 2002’de “Profesör” ünvanını aldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’na bağlı Klinik Toksikoloji ve Klinik Farmakoloji Bilim Dallarında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Avrupa Birliği 7. Çerçeve programlarından ECRIN-IA projesinin Türkiye ortağı olan Dokuz Eylül Üniversitesinin proje koordinatörlüğünü yaptı. Bu proje kapsamında YÖK onayıyla Eylül 2012’de kurulan Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN) Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürüdür. Türk Farmakoloji Derneği Klinik Toksikoloji Çalışma grubu kurucusudur. Türk Farmakoloji Derneği Klinik Farmakoloji Çalışma Grubu yürütme kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. 2020’den bu yana Türk Farmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanıdır. Klinik Toksikoloji ve Klinik Farmakoloji alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma makalesi vardır.
Prof. Simon Maxwell
Simon Maxwell, eğitimi desteklemek için e-Öğrenim stratejileri geliştirmede aktif olarak yer aldığı Edinburgh Üniversitesi’nde Öğrenci Öğrenimi/Klinik Farmakoloji Profesörü ve Klinik Farmakoloji ve Terapötik öğretimi Direktörüdür. NHS klinik sorumlulukları arasında akut tıbbi başvuruların gözetimi ve artmış kardiyovasküler risk taşıyan ayakta tedavi gören hastaların yönetimi yer almaktadır.
Eskiden British Pharmacological Society (BPS) Reçete Yazma Komitesi Başkanıydı ve Birleşik Krallık tıp okullarında CPT öğretimi için temel müfredatın baş yazarıydı. Bir dizi mevcut pozisyon arasında, İngiltere’deki tıp öğrencileri arasında güvenli ve etkili reçete yazmayı geliştirmek için ulusal bir e-Öğrenim çözümü sunmak için Healthcare Education England (HEE) ve BPS arasında ortak bir işbirliği olan Reçete Projesi için Klinik Liderdir.
BPS ve Tıp Okulları Konseyi (MSC) ve BPS’nin tüm Birleşik Krallık tıp öğrencileri için temel reçete yazma yeterliliğine ilişkin ulusal bir değerlendirme oluşturmak ve uygulamak için ortak bir girişimi olan Reçete Yazma Güvenliği Değerlendirmesinin Tıbbi Direktörüdür.
Prof. Dr. Hakan Orer
Hakan S. Orer, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Farmakoloji eğitimini 1989-92 yıllarında Fransız Hükümeti bursuyla gittiği Paris Pitié-Salpêtrière Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesinde tamamlayarak Bilim Doktoru unvanını aldı. 1993-1995 yıllarında doktora sonrası çalışmalarını ABD Michigan State Üniversitesinde tamamlayan Dr. Orer, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji anabilim Dalında göreve başladı, 2002-03 döneminde Michigan State Üniversitesinde Konuk Doç. Dr. olarak çalıştı ve 2003 yılında Profesör unvanını aldı. Dr. Orer, 2003-12 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı, 2013 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaktadır.
Koç Üniversitesi Etik Kurulları Başkanlığı görevini yürütmekte olan Hakan S. Orer, aynı zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Hayvan Deneyleri Merkezi Etik Kurulu ve UNESCO Milli Komisyonu Biyoetik Uzman Komitesi üyesidir. 1998 TÜBİTAK Tıp Teşvik Ödülüne layık görülen Dr. Orer’in esas araştırma alanı kan basıncının merkezi sinir sistemi tarafından kontrolü ve preklinik ilaç geliştirme çalışmalarıdır. Diğer ilgi alanları arasında akılcı farmakoterapi eğitimi, biyoetik, biyoinformatik ve transgenik fare modelleri bulunmaktadır. 2016 yılından itibaren TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu Danışma Kurulu üyeliğini de sürdüren Dr. Orer Bilim Akademisi’nin yanı sıra, Türk Farmakoloji Derneği ve Amerikan Fizyoloji Derneği’nin aktif üyesidir.
Prof. Sinem Ezgi Gülmez
Tıp doktoru, tıbbi ve klinik farmakolog, farmakoepidemiyolog
İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve tıpta uzmanlık eğitimlerini Türkiye’de tamamladı. 2005-2007 yılları arasında Odense’de Güney Danimarka Üniversitesi, Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı’nda, farmakoepidemiyoloji alanında araştırmalarına başladı.
Nisan 2007 tarihinde, Anabilim Dalı Başkanı Prof Nicholas Moore’un davetlisi olarak, Bordeaux’ya geldi ve Ağustos 2017 tarihine kadar Bordeaux Üniversitesi, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Farmakoepidemiyoloji Araştırma Platformu’nda araştırmalarına devam etti; Avrupa düzeyinde “Kıdemli Mediko-Bilimsel Koordinatör” olarak projeler yürüttü, eğitim faaliyetlerinde bulundu.
Türkiye’deki Üniversiteler ve TC Sağlık Bakanlığı ile de bilimsel araştırma projeleri yürüttü. 2010 yılında, Türkiye’de, “Farmakoloji Bilim Alanında Üniversite Doçentliği”ni aldı. 2013 yılında da, Fransa’daki en yüksek seviyeli akademik diploma olan, “Üniversite Öğretim Üyeliği için Liyakat (Habilitation à Diriger des Recherches, HDR” aldı. Bilimsel araştırma heyecanı ve merakı hep canlı olan Prof Gülmez, 2017 yılında, Eu2P Programı aracılığı ile farmakoepidemiyoloji alanında PhD’sini başarıyla tamamladı.
Profesyonel ve akıcı düzeyde İngilizce ve Fransızca ile temel düzeyde Danca bilen Prof Gülmez’in, 40’dan fazla uluslararası ve ulusal yayını bulunmakta, ulusal ve uluslararası tıp dergilerinde hakemlik ve Editöryal Yayın Kurulunda görev almakta, ulusal ve uluslararası dernek ve kuruluşlarda Türkiye temsilciliği görevinde bulunmaktadır.